Antwoordapparaat


Gisteren was het in de VS Inane Answering Message Day, Absurde Antwoordapparaatberichtendag, een dag bedoeld om de standaard welkomstboodschap van je voicemail of antwoordapparaat - ik wist niet dat ze nog bestonden; wel de voicemail natuurlijk, al maak ikzelf er geen gebruik van - te veranderen in een leukere tekst dan 'Hallo, ik ben er even niet. Spreek je bericht in na de piep.' Het is de bedoeling om deze dag op een antwoordapparaat of voicemail een zo lang mogelijk, 'nutteloos', flauw, absurd bericht achter te laten. Waarom niet een hele week, zou ik zeggen - misschien dat ik er een instel voor altijd - en daarom roep ik de bezoekers van De Romantische Klik op om me deze week welkomstboodschappen toe te sturen. De leukste inzending wordt hier uiteraard geplaatst en de winnaar ontvangt een bibliofiele uitgave van mijn hand, in feite ook een lang bericht op het antwoordapparaat van een ex. Is niet al het geschrevene een tekst op een antwoordapparaat? Is God het eeuwige antwoordapparaat? Zo eentje met alleen een piep. Ik dwaal af. Tot slot, de poëtische, amoureuze behandeling van het antwoordapparaat vinden we in 'Answering Machine' van The Replacements, een van de beste bandnamen ooit: 'How do you say I miss you/ to an answering machine?' Dramatiek, maar voor de goede orde, wij richten ons nu even op het absurde, al lijken dramatiek en het absurde in deze vraag samen te komen. Genoeg, ik ga er vandoor, laat maar een bericht achter.Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu