ZwitserlandTijdens een kaasfondue in Den Haag praat ik met een dame en een heer over de Zwitserse versie van Boer zoekt vrouw genaamd Bauer, ledig, sucht... De Zwitserse boeren schijnen minder te leuteren, aldus de dame aan tafel, een Zwitserse van oorsprong. Hun capaciteiten om zich verbaal te uiten zijn ook gewoon wat beperkter. Ze vertelt over een boer van wie een vrouw had gezegd dat ze dacht dat het niets zou worden, maar toen gingen opeens alle registers open en organiseerde hij allemaal lieve dingen voor haar. De vonk sprong over. 
'Hij toonde zijn liefde door te doen, dat is toch prachtig?' zegt ze.
'Zijn de Zwitsers eigenlijk romantisch?' vraag ik.
Een lachje. 'De Zwitsers zijn serieus, er zit altijd een serieus kantje aan. Brieven, dat soort dingen,' zegt ze.
'Volhardend?' 
'Absoluut, ik was eens een paar dagen op studiereis en mijn ex, in wie ik helemaal niets zag, was erachter gekomen op welke dag ik zou terugkomen, maar niet met welke vlucht. Toen heeft hij de hele dag op het vliegveld zitten wachten.'
De Zwitsers leren ons: romantiek is discipline. 
Liz Phair, van wie een tekst het motto van deze site is, zong: 'Whatever happened to a boyfriend, the kind of guy who tries to win you over?' Met andere woorden, De Romantische Klik is het Zwitserland van de datingsites. 
Derhalve voor de heren die zich aanmelden: minder geleuter, richt u op het papier en bereidt u zich voor om een dag of twee, laten we het ruim nemen, op vliegvelden, trein-, metro- en busstations en in havens door te brengen. 


 Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu