Ik wil je chatten


Afgelopen dinsdag kreeg ik een mail van de mij onbekende Inez Hand, hoewel ze zichzelf in het briefje Yulya noemt en afsluit met Yulichka


Hallo.
Hoe gaat het vandaag? Ik wil je chatten. Ik ben op zoek naar een langdurige relatie of op zijn minst een goede vriend.
Ik heet Yulya. Ik ben een aantrekkelijke vrouw. Ik hou van een sportieve levensstijl en doe ook graag yoga.
En ik ben ook gek op klassieke muziek. Als je meer over mijn leven wilt weten, vraag het dan gewoon. Ik ben ongetrouwd vrouw.
Ik ben nooit getrouwd geweest en ik heb geen kinderen. Wat zou willen je over je leven schrijven? Ik ben geinteresseerd om je graag beter leren kennen.
Waar woon je en hoe oud ben je? Vergeet niet, s tuur me je portret alsjeblieft. En dan stuur ik je meer van mijn foto's.
Hoogachtend Yulichka.

Onderaan staat een verwijzing naar Mixed Race Studies, 'Scholarly perspectives on the mixed race experience', een boek mogelijk

Vandaag schreef ik deze brief terug:

Dag Yulya,

Dank voor je briefje. Vandaag, even zien, het ging wel. Ik zwierf de hele dag door Utrecht en kwam steeds meer tot de conclusie dat de mensheid uitgeroeid moet worden, althans het rijke deel, maar ik ben blij dat je met mij wilt chatten. Wanneer kun je? 
Je bent trouwens de eerste in mijn leven die mij benadert en in de derde zin meldt dat hij/zij op zoek is naar een langdurige relatie of een goede vriend. Dat vind ik heel goed eigenlijk, ik zou het nog beter vinden als je in een brief of in gesprek meteen met de deur in huis valt, dus: 'Hoi hoi, ik ben op zoek naar een langdurige relatie of op zijn minst een goede vriend.' Of zelfs zonder groet: 'Ik ben op zoek naar een langdurige relatie of op zijn minst een goede vriend.' Je hoort mensen vaak zeggen dat ze een spontaan iemand zoeken, nou spontaner dan dat kun je het niet krijgen, al krijgt het zonder die groet wel iets van een robot, maar ja dat zijn we nu eenmaal, de slaven van deze wereld dan. Het gaat misschien te ver om mijn theorie├źn dienaangaand hier verder uit de doeken te doen.
Die aantrekkelijkheid, ik wil niet moeilijk doen, maar wat beschouw je precies als aantrekkelijk? Is dat niet tamelijk subjectief? Je zegt dat ik meer over je leven kan vragen, daarom maar op de man af: ben je Russisch? Want Russische vrouwen, ik zeg het heel eerlijk, vind ik onaantrekkelijk, en als ik echt heel eerlijk ben dan vind ik hen het minst aantrekkelijk van alle vrouwen op deze planeet. Qua fysiek, maar ook vanwege hun voorliefde voor poenerigheid, al begrijp ik dat je in een land waar het verschil tussen arm en rijk het grootst is ter wereld je wilt laten zien dat je bij de goede kant hoort om de juiste partij te krijgen en de arme sloebers weten dat ze het niet hoeven te proberen om bij je in de buurt te komen behalve om je te bedienen natuurlijk. Ach, wat is beter, in Nederland is de liefdesmarkt ook klassenstrijd, slechts de middelen zijn verhulder. En de esthetiek is anders.
Maar goed, mijn lieve Yulichkamisschien ben jij wel de uitzondering. Ben je soms een spionne? Spionnen zijn bij mij altijd meer dan welkom, vooral als ze uit Rusland afkomstig zijn.
Kijk eens aan, sport, yoga en klassieke muziek. Lekker bezig! 
Overigens complimenten voor je Nederlands. Hoelang studeer je de taal nu? Bevind je je momenteel in Nederland?
Zelf ben ik ook ongetrouwd. Wel even getrouwd geweest, hoor, ik liet me meeslepen. Vind je dat erg? Er zijn geen kinderen. Wil jij wel kinderen? Vandaag zat ik in een boekhandel koffie te drinken met uitzicht op de gracht. Ik ben liever niet in boekhandels waar ze koffie verkopen, hoe dan ook, er zat een man met zijn zoontje, dat zei: 'Kijk, papa, dat is een eendje.' 'Ja, dat is een eendje' zei de man gemaakt speels, alsof hij dacht: 'Ja, ik zie zelf ook wel dat dat een eendje is.' Het type jonge vader die zijn taak erop heeft zitten en nu over kan kan gaan op het overspel, zeg maar het prototype Nederlandse man. 
Zelf wil ik geen kinderen maken waarschijnlijk, ik kan mezelf vermaken.
Ik woon in Rotterdam, Rotjeknor in de volksmond, 40 jaar jong en ik acht de tijd rijp om me voor te bereiden op de dood, want je weet nooit wanneer die toeslaat.
Zou je je samen met mij daarop willen voorbereiden? 
Je hoeft niet meteen te antwoorden, we kunnen dit bespreken tijdens onze chatafspraak.
Hierbij mijn foto, een vakantiekiekje zoals je ziet. Santorini, Griekenland, voorjaar 2018. Ik ben benieuwd naar jouw foto's, want ik kan foto's lezen, dus ik weet precies of we bij elkaar zullen passen.

Hartelijke groet,
Johannes

PS: een kleine tip, 'hoogachtend' is gebruikelijker in een zeer formele brief, bijvoorbeeld als je naar de minister-president schrijft. Dat is overigens Mark Rutte, maar dat wist je misschien al. Kun je hem niet proberen aan de haak te slaan, bedenk ik nu. Hij lijkt me toch meer van jouw kaliber. Ik word dan gewoon je vriend, op papier, want vriendschap bestaat alleen op papier. Noem me je penvriend. Zo krijg je alles wat je hartje begeert.

PS 2: is de 'mixed race experience' soms een geheime operatie?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu