Te laat


Zondagochtend stond ik in mijn hotel in Berlijn in de rij bij het ontbijtbuffet. Een kleine blonde vrouw uit Noord-Amerika, niet onaantrekkelijk, stond voor me. Ze was aan het talmen, alles bekeek ze nauwkeurig en ze wilde van het meeste iets meenemen. Ik was met mijn gedachten elders, keek waarschijnlijk chagrijnig, want ze zei: 'Sorry, hoor, dat ik je ophoud.' Ik schrok op en zei: 'Nee, hoor, geen probleem, het is zondag, toch? Take it easy' Een verleider zou met een knipoog hebben gezegd: 'Geen probleem, ik zou eeuwig op je wachten.' Z√≥nder innerlijke overtuiging. Gespeelde romantiek is de manier om ons te uiten, opdat we er niet onder hoeven te lijden, herinnerde ik me. Maar het was nog vroeg. En misschien te laat om het in praktijk te brengen - met een reden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu