Klimaatverandering

's Avonds laat op weg naar het Oude Stadsplein in Praag zie ik een stelletje proberen een deur te openen van een kleine amusementshal met automaten zoals op kermissen, grijparmen, muntenschuivers et cetera. De deur was dicht, maar toen ik de hoek omging, zag ik dat een deur openstond. Ik rende terug en riep: 'Hey, guys!' Het meisje straalde en was me zeer dankbaar. Plaatsvervangende romantiek is ook romantiek. Met het humeur van degene die iets goeds heeft gedaan voor de medemens liep ik verder. Twee meisjes, in de gang kon ik niet zien waar ze vandaan kwamen, hadden iemand gevraagd om een foto van hen te maken. 'With this on the background,' zeiden ze, en ze wezen naar het plein achter hen. 'And also with me on the background,' zei ik terwijl ik snel achterlangs liep. 'No, no,' voegde ik eraan toe, maar men kon er niet om lachen. Tegenwoordig wordt er gestreden tegen klimaatverandering, maar mijn theorie is dat elk persoon zonder gevoel voor humor eveneens het klimaat ernstig aantast. En als die persoon toerisme bedrijft, wordt het zelfs nog erger. Deze planeet zal sterven door gebrek aan geestigheid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu