UitmakerMijn nichtje (10) heeft het een paar dagen geleden uitgemaakt met haar vriendje. Op de dag dat ze een jaar geleden verkering hadden gekregen. 'Hoe wreed,' zei ik, 'bewust?' 'Toeval, en ze kon niet meer wachten,' antwoordde mijn zus. 'Een dag later maakt dan ook niet echt uit, toch?' Toch een verschil. Vijf jaar geleden maakte mijn ex het uit, ook in maart, om precies te zijn de twintigste. Het zal wel iets met het voorjaar te maken hebben, al zat ze toen in Zuid-Amerika, maar het najaar zal ook wel geschikt zijn.
Mijn nichtje had met vriendinnen besproken over hoe ze aan moest pakken. Via WhatsApp was de uitkomst. Mijn lachte en zei: 'Toen heb ik maar een lijstje gemaakt met opties in volgorde van ergheid. Had ze uiteindelijk toch nog een van de ergere gekozen, namelijk het door een vriendin laten zeggen.' 

Ze vond hem gewoon niet leuk meer, alleen maar gamen, stom doen tegen de andere meisjes, en alleen aardig doen tegen haar. Een situatie waar veel vrouwen hun handjes bij zouden dichtknijpen: alleen maar voetballen, andere vrouwen op een afstand houden en de eigen vrouw op handen dragen. Of was het te saai? Mijn nichtje was van mening dat het niet meer zo was als in het begin. Hoe dan ook een uitstekende uitleg. Geen drama, de jongen in kwestie had zijn schouders opgehaald, het maakte hem niet veel uit, al werd dat tegengesproken door zijn moeder: hij deed zich stoerder voor dan hij was. Mijn nichtje was wel verdrietig. 'Aha,' zei ik ironisch, 'voor degene die het uitmaakt is het soms moeilijker dan voor degene die wordt gedumpt.' Maar volgens mijn zus was ze toch wel blij dat ze de uitmaker was. Ja, het doet even pijn, maar het is net als sport een kwestie van training, na een paar keer voel je helemaal niets meer. Andersom ook, door afwijzingen wordt ook alle gevoel eruit geslagen. Romantiek is er voor gebruikers, de rest wordt door schade en schande wijs of blijft hardleers met alle gevolgen van dien.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu