Langeafstandsrelatie


Gisteravond in the Fillmore in Minneapolis, Minnesota, zag ik een van mijn favoriete bands aller tijden, The Smoking Popes uit Chicago. Ze speelden in het voorprogramma van Jawbreaker, net zo legendarisch, maar niet zo dierbaar voor mij als The Smoking Popes. Overigens, ook Morrissey noemde hen eens een van zijn favoriete bands. De zanger is een romantische crooner, ondersteund door punk rock gitaren en drums. Het was de eerste keer, want ze komen nooit naar Europa. Werk en familie vermoedde ik, maar voordat de show begon, praatte ik met gitarist Eli. Ik vertelde hem dat ik al 25 jaar fan was en vroeg of ze niet naar Nederland konden komen. 'Josh doesn't like to fly,' antwoordde hij. Dat is zijn broer en de zanger/lead gitarist van de band. Misschien dat ze zelfs helemaal ophouden met touren. 

Na de show kwam Josh naar het merch-tafeltje omdat zijn bandleden hadden verteld dat ik hem graag wilde ontmoeten. 'O jij bent die jongen uit Holland,' zei hij. 'Je meent toch niet dat je het land bedoelt?' Ik beaamde dat, waarop hij verbouwereerd zei: 'Ik dacht dat het om Holland, Illinois, ging.' Hij zei dat hij niet kon vliegen, maar ze zouden wel in de regio van Chicago spelen, 'so you have to do the flying.' Ik suggereerde een boot. 'Dat is een goed idee,' zei hij. 'Who knows.' Romantisch ingestelde mensen laten zich vervoeren per boot, zoveel is duidelijk, en ik dacht eraan hoe het zou zijn om een geliefde te hebben op een ander contintent die niet wil vliegen en dat alle offers door de ander moeten worden gebracht. Ach, in een langeafstandsrelatie in hetzelfde huis is er soms eveneens sprake van één iemand die de offers brengt. Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu