Miami


Afgelopen nacht droomde ik dat ik wakker werd in een protserige hotelkamer, omdat er op de deur werd geklopt. Ik schoot me in een badjas en pantoffels. 
Het was een mij onbekende vrouw, ik vroeg haar wie ze was. 
'Ik ben Sladjana,' zei ze, terwijl ze binnen kwam lopen. 'Je weet toch dat ik verslaafd ben aan Miami, gekkie.' Ze deed de schuifdeur open, ging op het balkon zitten en legde papieren klaar en een pen. 'Kom,' zei ze en ze gebaarde. 
'Maar wat is hiervan precies de bedoeling?' vroeg ik, waarop ze me gespeeld bestraffend aankeek en haar stem verhief: 'Je boekcontract, lieverd. Normaal heb ik er vijf minuten voor nodig om te zien of voelen of ik met iemand wil werken, maar bij jou zag ik meteen toen ik net binnenkwam. Je unieke persoonlijkheid, die natuurlijk in het boek zal terugkomen. En weet je wat het geweldige is?' 
'Nee?' zei ik.
'We hoeven geeneens te kijken wat voor boek het gaat gaat worden'
'Nee?' herhaalde ik.
Ze deed even haar zonnebril naar beneden en zei: 'I turn people into books.'  
Daarop keerde ze haar gezicht van me af in de richting van de zon en ze zei: 'Prachtig hotel hè, anything goes hier.' Een zucht van ontspanning. 'De champagne komt zo, we worden kacheltje lam en daarna een lekker dutje, wat kan ons het schelen.' 
Opeens stonden er twee glazen met champagne en sinaasappelsap op het tafeltje. 
'Maar wát zag je dan precies in me?' vroeg ik. 
Sladjana nam een flinke slok en ze schudde haar hoofd. 'Zo mooi, zo eigen, dat je je voortdurend van de domme houdt. Een new age bimbo natuurlijk, jij gaat voor ons het handboek voor de new age bimbo schrijven.' 
Op dat moment schrok ik wakker.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu