Psychologie


Afgelopen donderdag stapte ik binnen bij ijssalon Venezia in Dordrecht. Heerlijke jaren zeventig entourage, oranje muren, bankjes met roze kunstleer; in Italië kom je dergelijke ijssalons eigenlijk niet tegen afgezien van Zuid-Tirol, maar goed. Ik bestel espresso en een bakje met tiramisu. Met slagroom, je leeft maar één keer, althans dat zeggen ze. 
Er komt een groepje meisjes naast me zitten. Eerstejaars schat ik na vluchtig het kringetje te hebben rondgekeken. Op een gegeven moment kijk ik op als een meisje zegt: 'Daar zit een psychologie achter.' Als ergens een psychologie achter zit, dan ben ik er als de kippen bij. 'Iemand die omhoog kijkt is extravert,' zegt ze. 'En iemand die omlaag kijkt, is introvert,' voegt ze eraan toe. 
Ik kijk weer omlaag, ik kijk het liefste omlaag, en denk aan mijn ex die altijd lachte als ik omlaag keek waardoor ik mijn hoofd weleens even omhoog deed. 
'En wat is iemand die recht vooruit kijkt?' vraagt een ander meisje met de licht agressieve wellust van de kritische vraag. Even denkt het meisje na en dan zegt ze: 'Die zit ertussenin.'
Misschien psychologie van de koude grond, maar ik vermoed op dat moment dat 'de romantische klik' het vaakst ertussenin plaatsvindt. Vervolgens neem ik weer een hapje van mijn tiramisu-ijsje met slagroom.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu