And then the worst of all things. It isn't as bad as a nuclear war, maybe, but it’s certainly the worst on a personal level for me. The love of my life – sound asleep on my lap as I am writing this, like an angel in heaven, blissfully unaware – is incurably ill. Samadhi was diagnosed with hemangiosarcoma in early January. A rare form of blood vessel cancer. Today, he is 2 weeks past his due death date. It’s more challenging for me than words can describe. My daily life is essentially centered around caring for him these days,’ aldus Claudia Crobatia van het interessante blog A Course in Dying begin april. 

Rond dezelfde tijd stond in De Havenloods, een lokaal Rotterdams krantje over IJsselmonde, een artikel over theatermaker, actrice en zangeres Annelinde Bruijs, die samen met Orkater een voorstelling maakte getiteld ‘Portretten in Concert’, over de mensen én hun honden in de Tarwewijk.

Mijn vraag is nu: kan een hond een geliefde vervangen, met andere woorden, is er een romantische klik mogelijk tussen mens en dier? (Ik praat hier in het luchtledige, maar ik schrijf voor lezers van de toekomst.) Albee schreef volgens mij een toneelstuk over iemand die verliefd wordt op een geit, maar dat is een toneelstuk. 

Dit alles ter gelegenheid van gisteren, de Breng je huisdier naar je Werk dag. Ik stel me een manager van een bank voor die zijn boa constrictor om zijn nek meeneemt en zegt bij de lunch: ‘Dit is mijn geliefde, Diana, eindelijk kunnen jullie eens kennismaken.’ Maar wederom, dit is fantasie.Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu