Sportvisser

 

Bij de Oude Maas ter hoogte van Poortugaal fietst een jongen over het gras richting het plekje waar ik wil zitten om de vrachtschepen voorbij te zien komen. Hij draagt een baseballcap, grijze kleding en rubberen laarzen en heeft een hengel bij zich. Het blijkt een Pool uit Szczecin, in de buurt van de Duitse grens. Ik wil hem niet wegjagen, integendeel, de plek is ruim genoeg voor twee personen, maar zijn Engels en Duits is gebrekkig. We wisselen beleefdheden uit met handen en voeten. Ik zit, de jongen blokkeert de zon, dus ik zie alleen een silhouet. Hij is op familiebezoek voor een maand. Ik probeer hem duidelijk te maken dat ik hem niet wegjagen, maar de wind is te hard volgens hem, en de stenen maken het moeilijk om te vissen. Het is ook te ondiep. Hij houdt niet van vis om te eten, het is puur voor de sport. Hij fietst weg, ik kijk naar de schepen en hoe de bewolking wegtrekt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu