Třeboň 2016


Gisteren zat ik bij mijn ouders op de bank in Zerkall naar de Europese Kampioenschappen atletiek in München te kijken. Eindelijk échte sport. En wat een leuke uitstraling hadden de sporters, zonder uitzondering. Het bracht me terug naar de zomer van 2016 toen de status van de relatie met mijn ex onduidelijk was. Ik reisde van Salzburg naar Tsjechië en daar stapte ik op een ochtend in de bus van České Budějovice naar Třeboň, voornamelijk vanwege een bierbrouwerij, Bohemia Regent. Er was één zitplaats over naast een meisje met roze nagellak, ze was De Maupassant aan het lezen. We begonnen gezellig te kletsen, ze was nationale kampioen hardlopen, maar op dit moment geblesseerd. Vlak voor Třeboň wees ze me op een meertje dat 'De wereld' heette en zei: 'Dus hier kun je in een uur een rondje om de wereld maken.' In Třeboň aangekomen zei ze moeilijk lopend dat ze naar een spa ging. We wilden wel wat afspreken, maar uit piëteit met mijn ex heb ik geen afspraakje met haar gemaakt. Op gezette tijden denk ik terug aan Třeboň 2016 en de geblesseerde Tsjechische kampioene. Zij zal er na een paar maanden wel weer bovenop zijn gekomen, maar mijn leven is sindsdien steeds manker gaan lopen. Daar is geen EK voor. Eigenlijk merkwaardig. Maar als, stel je voor dat je daar dan ook niet mee kunt komen...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu