Armbandjes


Van de straatverkopers in Catania, veelal Senegalezen, kocht ik voortdurend armbandjes. Ook voor mijn familie, geen idee of ze erop zitten te wachten. Ik zag hoe toeristen de verkopers geen blik waardig gunden, alsof ze uit lucht bestonden, en dat me pijn, maar het paradijs stel ik me klassiek voor, als een omgekeerde wereld waarbij de voetvegen van deze wereld de Übermenschen van deze wereld als voetenbankje kunnen gebruiken. Toen we afscheid namen, gaf ze me haar eigen armbandje met vier steentjes (een grotere roze in het midden en twee zwarte en groene aan weerszijden). Hoe verhoudt haar armbandje zich tot de Senegalese armbandjes? Een romanticus zou zeggen: het armbandje van haar staat boven alles, dat heb je van háár gekregen. Laten we echter deze armbandjes van liefde alle plaatsen in het heilige der heiligen: de verbintenis. Haar armbandje schijnt anders, heeft een andere kleur, en ze reflecteert onze verbintenis, maar ze wordt aaneengeregen met alle armbandjes van liefde. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu