CuloIn Taormina schrok ik toch een beetje van het massatoerisme. Mijn ex vergeleek het ooit met prostitutie. Maar goed, alles prima, een keer nooit weer, terwijl ik in Venetiƫ, die toverschelp, altijd weer terugkom. Een heilige hoer misschien. Hoe dan ook, in een winkeltje langs de weg boven het strand wilde ik een cola zero kopen. Nu ben ik niet de meest opmerkzame, maar een medewerker van de winkel kwam van achteren en zei: 'Hai gli occhi nel culo?' Wat zoveel betekent als: 'Heb je je ogen in je reet zitten?' Vervolgens wees hij flesjes zero aan. Even liet ik de mededeling bezinken en herhaalde het om vervolgens af te rekenen. Bij de kassa stond een oudere dame en daar zei ik: 'Het ergste wat iemand kan overkomen is frustratie.' Mijn moeder zei dat ooit en ik gebruik het graag in dit soort omstandigheden. Ik keek naar de jongen die in het halfdonker geknield zat en als een bezetene een vak aan het vullen was met allemaal kartonnen om zich heen. Enig medelijden overviel me. De 25 cent wisselgeld mocht ze houden, zo ben ik. Buitengekomen - zo moet een aanranding voelen - gaf ik me over aan een korte bespiegeling, dat men bij het massatoerisme voortdurend in de reet aan het kijken is van de toeristen, en vice versa als je goed kijkt. De jongen beklaagde zijn eigen lot. Een vleugje romantiek op een plek waar de werkers en de recreanten er alles aan doen om het eruit te beuken. Op verschillende plekken, onder andere in het San Domenico, waste ik mijn ogen in de zee en in die van haar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu