Wolf

Ik heb een zwak - zwak uitgedrukt - voor straatverkopers en straatartiesten. Gisteren was een jongen bij het Piazza del Duomo in Catania in de weer met spuitbussen, af en toe brandde hij ermee. Hij maakte naïef werk in de stijl van Bob Ross, maar dan met expliciet romantische voorstellingen, een man die voor een vrouw op de knieën gaat bij de volle maan met hartjes erbij. Ik stond toe te kijken terwijl hij iets nieuws maakte. Een gigantische maan en hij was bezig een wolf erin te spuiten. 'Kun je deze voor mij maken?' vroeg ik, hij knikte en keek me boven zijn mondkapje aan alsof ik een domme vraag stelde, dat hij dat allang van plan was. Inmiddels was er een clubje andere toeschouwers achter me komen staan. Toen hij klaar was, rekenden we af: vijf euro. Hij heette Antonio en kwam uit Egypte. Noem me een Nederlander, maar waar krijg je tegenwoordig nog échte romantiek voor vijf euro? In Nederland krijg je er misschien nog net een glas water voor. En een trap na natuurlijk.Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu