(But I Won't Do That)

Meer muziek, en het zal niet de laatste keer zijn, want muziek rijmt op romantiek. Meat Loaf (1947-2022) is overleden. Ik herinner me nog goed hoe ik onder de indruk was van de muziek en clip van 'I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That) op MTV aan het begin van de jaren negentig. Toen ik het een maand of wat toevallig weer afspeelde op Spotify - de herinnering aan MTV maakt nostalgisch - vroeg ik me wat 'but I won't do that' inhoudt; als twaalfjarige lette ik meer op de muziek, de sensationele clip, en sensationeel is hij in zijn vette theatraliteit nog steeds. Wat precies zou diegene niet doen voor de liefde? Er blijkt nogal wat discussie te zijn geweest wat Meat Loaf bedoelde. Dat maakt de zin ook zo goed misschien, voor het eendimensionale sentiment kunnen we terecht bij de Vrienden van Satan Live. Is het samenwonen? Zijn haar afknippen? Meegaan naar zwangerschapsgymnastiek? Ik wil het allemaal niet weten, ik lees erin dat de ik-persoon alles zou doen voor de liefde, maar dat hij dat (alles) niet zal doen. Waarom niet? 'Maybe I'm lonely, that's all I'm qualified to be.' Net zo goed romantisch, en in bepaalde gevallen meer dan dat, want eenzaamheid is een voorwaarde om iets uitzonderlijks te realiseren, al dwingt deze minnares ook de grootsten uiteindelijk op de knieĆ«n.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Macht

End of story

Keuzemenu